ANAF face probleme romanilor. Ce a patit un barbat la intoarcerea in tara


Românul Adrian Sârbu a muncit 13 ani ca îngrijitor. Iată cum i s-a desecretizat contul



Meseria de badantă este în general una specifică femeilor. Din acest motiv cei care au activat pe postul de îngrijitor la familiile de bătrâni din Italia sunt mai rari. Adrian Sârbu a muncit ca îngrijitor în Palermo, deoarece avea două fetițe mici iar soția i-a murit de cancer la doar trei ani după căsnicie. Din păcate, la revenirea în tară zilele trecute, s-a trezit că are de plătit către Casa de Asigurări de Sănătate contribuții din perioada în care a muncit câteva luni la o familie de italieni, care nu i-au plătit dările la stat informeaza ro.blastingnews.com.

Cei de la ANAF, au reușit să desecretizezecontul pe care îl avea deschis la o filială a bancii Transilvania din Roma de pe Via Baldo Degli Ubaldi. Românul mai avea un cont și în România, în acesta fiind depusă suma de 3.000 de euro din perioada în care a muncit în Germania. La întoarcerea în tară, vineri a fost să retragă cei 3.000 de euro pe care îi avea în cont pentru că dorea să achiziționeze materiale de construcție pentru casa pe care a început să o ridice la țară.

Românul nu a putut efectua operațiunea banală deoarece s-a trezit că are contul blocat. S-a adresat în scris filialei băncii din România, însă nu a primit niciun răspuns. A primit în schimb un email prin care era anunțat că trebuie să se adreseze în scris filialei băncii din Italia. Cu alte cuvinte, Adrian va trebui să se întoarcă în cursul zilei de luni 26 aprilie la Roma, unde va avea de plătit mai întâi către fiscul italian dările neplătite și descoperite de fiscul din România, cu care se pare că au colaborat funcționarii bancari și cei de la CAS.

Românul a muncit ca îngrijitor mai mult de 17 ani, iar în momentul de față încearcă să depună documentația necesară pentru a obține pensia de drept din partea statului italian. Bineînțeles, dacă nu va avea probleme din cauza unor perioade în care a avut întreruperi deoarece a lucrat fără angajament legal.

În altă ordine de idei, se pare că funcționarii bancari au dat undă verde celor de laANAF care vor avea acces la orice cont sau transfer efectuat de români și va verifica sumele de bani sau impozitele și legalitatea surselor.


Ți-a plăcut articolul? Dă-ne un LIKE pe Facebook și distribuie:
loading...
Vă invităm să ne împărtășiți părerea!

Căutare....